Bezlepkové těstoviny s cizrnou inspirované Asií
Když nevím co vařit, prošmejdím kuchyň a vařím z toho, co najdu. Tohle jídlo je přesně ten případ. Takže jestli se budete jen inspirovat a výsledkem bude ještě něco lepšího, gratuluji. Tak to má být. Vaření je přeci hra. Každopádně se nebojte používat kokosové mléko do slaných pokrmů. Dosáhnete naprosto famózní chuti.
Recept:
- 2 ks pórky střední velikosti
- 2 ks mrkve
- 300 ml kokosového mléka
- 200 g cizrna (předem vařená nebo sterilovaná)
- 1/2 lžičky papriky sladké mleté
- 1/4 lžičky římského kmínu mletého
- špetka himalájské soli (dle chuti)
- 1 PL olivového oleje
- 1 balení bezlepkových těstovin (kukuřičné, rýžové apod.)
Postup:
-
Očištěné a na kolečka či nudličky pokrájené pórky si orestujeme na troše oleje. Mrkev si nastrouháme na jemno a přidáme ji k pórkům. Zasypeme mletou paprikou, římským kmínem a solí. Zeleninu zalijeme kokosovým mlékem a chvilku podusíme. Jde o to, aby zelenina změkla, ale přitom byla na skus ještě křupavá.
-
V tomto čase dáme vařit těstoviny podle návodu a poté scedíme.
-
Když je zelenina hotová, přimícháme do ní ještě cizrnu a celou směs případně ještě dochutíme. Podáváme společně s těstovinami a dozdobíme čerstvou červenou paprikou.
Bylo to absolutně vynikající. Moc děkuji. <3