Něco o mně

Vítám Tě na mém blogu. Mám ráda vše bez zbytečné chemie, ať už se jedná o jídlo, kosmetiku nebo domácnost. Blogem Dobré bio bych chtěla navnadit na to, že hodnotné jídlo není složité, že stojí především na kvalitních vstupních surovinách, skvěle chutná a nikoho finančně nezruinuje. Že kvalitní přírodní kosmetika je skvělá volba, která nezatěžuje přírodu ani lidské zdraví a v mnoha případech i dobře chutná :-). Samozřejmě, že i ve výživě a kosmetice módní trendy přicházejí a odcházejí, ale kvalita vždy zůstává. 

Nejsem výživový specialista (ačkoliv mě manžel za něj považuje ;-)). Při přípravě jídla většinou důvěřuji své kreativitě a intuici. Nevařím přesně podle receptů, ale vnímám je jako skvělou inspiraci. Hodně se mi libí myšlenka, že kuchařem se člověk stává zkušenostmi a ne tím, že umí uvařit podle receptů. Osobně mám nejraději vaření tzv. co dům dal.

V roce 1993, když jsem pracovala v jedné velké firmě se zdravou výživou a přírodní kosmetikou jsem se do této oblasti nadchla. Sice v té době ještě málokdo (včetně mě) věděl, jak vypadá cizrna, mořské řasy, a že kvalitní šampón na vlasy nemusí nutně znamenat jen hodně pěny, ale o to více bylo vše zajímavé. Další praktické zkušenosti přišly především v mé vlastní kuchyni a domácnosti. Vše jsem ještě více řešila, když se mi narodily děti. Dnes mám děti velké, ale moje motivace stále roste. Myslím, že stavět se zodpovědně ke svému zdraví, zvířatům a přírodě je zcela normální. Na druhou stranu jsem schopna udělat i kompromisy, protože jinak to někdy nejde.

Mám radost, že můj manžel smýšlí stejně a podporuje mě. Mimochodem, technickou stránku tohoto blogu mi velmi dobře spravuje. Také děkuji svému synovi Nikolasovi, který mě neustále mile překvapuje svými dotazy ohledně vaření (sám to zkouší) a celkové udržitelnosti.

Přeji všem radost, nadšení, ale také odvahu k případné změně v životě.

Vaše Nikol