Něco o mně

Vítám Vás na svém blogu.

Proč má blog název Dobré bio?

Jednoduše proto, že vnímám bio jako dobré. Certifikát je pro mě (hlavně u potravin) skvělým vodítkem kvality. Bio potraviny jsou totiž nejvíce kontrolované a tudíž nejbezpečnější. A co miluji? Že mě certifikát ubezpečí i o tom, že vše probíhá s ohledem na životní prostředí. Nicméně i bez certifikátu lze dostat kvalitní produkty. Třeba od prověřených farmářů, z vlastní zahrádky apod. Ale jak se říká v jednom českém filmu: „…to už holt chce fištróna “ 😉  a naši důvěru.

Jak to u mě začalo?

Už začátkem devadesátek jsem pracovala jako vedoucí v jedné pražské firmě se zdravou výživou a přírodní kosmetikou. V té době však málokdo věděl (včetně mě, než jsem se rozkoukala), co je cizrna, nebo na co jsou dobré mořské řasy. Žasla jsem nad všemi (převážně dovezenými) potravinami, ale také nad kvalitní přírodní kosmetikou, která byla voňavá a neuvěřitelně sexy. Praktické zkušenosti přišly až v mé vlastní kuchyni a samozřejmě, když se mi narodily děti. Dnes jsou děti velké, ale moje motivace stále roste. 

Kdo tedy NEjsem? 😉

Výživový specialista, ačkoliv mě manžel za něj považuje. Při přípravě jídla většinou důvěřuji své kreativitě a intuici. Nevařím přesně podle receptů, ale vnímám je jako skvělou inspiraci. Hodně se mi libí myšlenka, že kuchařem se člověk stává zkušenostmi a ne tím, že umí uvařit podle receptu. Osobně mám nejraději vaření tzv. co dům dal.

Dvě hlavní myšlenky se tedy potáhnou napříč tímto blogem:

 1. Hodnotné jídlo není složité, ani zbytečně drahé. Stojí především na kvalitních vstupních surovinách. Díky tomu skvěle chutná, je výživnější a tělo z něj získá více benefitů.

2. Kvalitní přírodní kosmetika je skvělá volba, která nezatěžuje přírodu ani lidské zdraví.

Samozřejmě, že i ve výživě a kosmetice módní trendy přicházejí a odcházejí, ale kvalita vždy zůstává. 

Přeji všem radost, nadšení, ale také odvahu k případné změně v životě.

Vaše Nikol