Go Back
Tisk

Bezlepkové těstoviny s cizrnou inspirované Asií

Když nevím co vařit, prošmejdím kuchyň a vařím z toho, co najdu. Tohle jídlo je přesně ten případ. Takže jestli se budete jen inspirovat a výsledkem bude ještě něco lepšího, gratuluji. Tak to má být. Vaření je přeci hra. Každopádně se nebojte používat kokosové mléko do slaných pokrmů. Dosáhnete naprosto famózní chuti.

Celkový čas 25 minut

Ingrediance

  • 2 ks pórky střední velikosti
  • 2 ks mrkve
  • 300 ml kokosového mléka
  • 200 g cizrna předem vařená nebo sterilovaná
  • 1/2 lžičky papriky sladké mleté
  • 1/4 lžičky římského kmínu mletého
  • špetka himalájské soli dle chuti
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 balení bezlepkových těstovin kukuřičné, rýžové apod.

Postup

  1. Očištěné a na kolečka či nudličky pokrájené pórky si orestujeme na troše oleje. Mrkev si nastrouháme na jemno a přidáme ji k pórkům. Zasypeme mletou paprikou, římským kmínem a solí. Zeleninu zalijeme kokosovým mlékem a chvilku podusíme. Jde o to, aby zelenina změkla, ale přitom byla na skus ještě křupavá.

  2. V tomto čase dáme vařit těstoviny podle návodu a poté scedíme. 

  3. Když je zelenina hotová, přimícháme do ní ještě cizrnu a celou směs případně ještě dochutíme. Podáváme společně s těstovinami a dozdobíme čerstvou červenou paprikou.

Poznámka k receptu

Bezlepkové těstoviny se zeleninou inspirované Asií
Bezlepkové těstoviny se zeleninou inspirované Asií