Když nevím co vařit, prošmejdím kuchyň a vařím z toho, co najdu. Tohle jídlo je přesně ten případ. Takže jestli se budete jen inspirovat a výsledkem bude ještě něco lepšího, gratuluji. Tak to má být. Vaření je přeci hra. Každopádně se nebojte používat kokosové mléko do slaných pokrmů. Dosáhnete naprosto famózní chuti.
Očištěné a na kolečka či nudličky pokrájené pórky si orestujeme na troše oleje. Mrkev si nastrouháme na jemno a přidáme ji k pórkům. Zasypeme mletou paprikou, římským kmínem a solí. Zeleninu zalijeme kokosovým mlékem a chvilku podusíme. Jde o to, aby zelenina změkla, ale přitom byla na skus ještě křupavá.
V tomto čase dáme vařit těstoviny podle návodu a poté scedíme.
Když je zelenina hotová, přimícháme do ní ještě cizrnu a celou směs případně ještě dochutíme. Podáváme společně s těstovinami a dozdobíme čerstvou červenou paprikou.