dne

Rychlé rohlíky se šunkou a sýrem

Tyto rohlíky jsou opravdu velmi rychlé, protože jsou z tvarohového těsta, Vzhledem k tomu, že je v nich namíchaná i cizrnová mouka, tak jsou doslova nabité bílkovinami. Z množství uvedeného v receptu bude 8 větších rohlíků. Mimochodem, mouky si můžeme namíchat klidně trochu jinak, podle toho, co máme zrovna doma.

Podobné rohlíky s jinými moukami, jen bez náplně najdete zde: https://dobrebio.cz/spaldove-nekynute-rohliky/. Je zde mimo jiné uvedený i jiný postup na tvorbu rohlíků. Řekla bych, že více pro začátečníky. Dále také na blogu najdete i plněné kynuté: https://dobrebio.cz/domaci-rohliky-plnene-nejen-syrem/.

Nicméně tyto nekynuté jsou fajn, protože s těstem se dobře pracuje i bez robota, nebudeme po nich zbytečně přibírat na váze a není těžké je připravit. Samé výhody, že? Dejme se do práce.

Rychlé rohlíky se šunkou a sýrem
Rychlé rohlíky se šunkou a sýrem, zde vidíte řez.

Čas na přípravu 10 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 40 minut

Recept:

Na těsto:

  • 150 g špaldové mouky jemně mleté (celozrnné)
  • 200 g cizrnové mouky
  • 150 g špaldové polohrubé mouky (bílé)
  • 250 g tvarohu polotučného
  • 150 ml olivového oleje
  • cca 130 g vody (studené)
  • 12 g prášku do pečiva z vinného kamene (jedno obalení)
  • ½ lžičky soli jemné (himalájské nebo mořské)

Náplň:

  • cca 16 plátků šunky (dle výběru)
  • sýr plátkový nebo strouhaný (dle výběru)
  • hrubá sůl (na posypání)

Postup:

  1. Mouky dobře smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience a rukama vytvoříme kompaktní těsto.

  2. Přeneseme si ho na vál a upravíme ho do rovnoměrného válečku, který si rozdělíme na osm stejných kousků.

  3. Každý kousek si na vále rozválíme (doporučuji lehce podsypat moukou) do tvaru ledabylého trojúhelníku. Širším koncem k sobě a do "špičky" od sebe.

  4. Na širší stranu dáme plátky šunky a sýra. Směrem od sebe stočíme až vznikne rohlík.

  5. Rohlíky dáváme na plech s pečícím papírem, dochutíme hrubou solí a pečme je na 180 °C cca 30 minut.

Tisk