dne

Krupicová kaše pohanková

Pokud se Vám vybaví klasická krupicová kaše, školní jídelna nebo zdlouhavé míchání kaše u sporáku, tak chyba lávky. Kaše z pohankové krupice funguje jinak. Je velmi rychle hotová (doba samotného varu jen 1 minuta). Chutná po oříšcích, je bez lepku, není potřeba ji příliš sladit (přirozeně sladká) a obsahuje tolik potřebný rutin (vitamín P).

Jestliže máte rádi sladké snídaně (a třeba vločky jsou na Vás moc těžké), tak pohanková kaše bude skvělá volba. Pokud chcete kaši posypat klasicky kakaem a zalít máslem, není problém. Já však raději používám místo kakaa karob. Není tak hořký a nezpůsobuje alergie jako kakao. V rámci vlastní kreativity a doplnění dalších vitamínů si můžete kaši ještě ozdobit ovocem dle sezóny a posypat semínky či oříšky.

Krupicová kaše pohanková
Na této fotce je kaše s karobem, máslem, pomerančem a kešu

Čas na přípravu 1 minute
Čas vaření 3 minut
Celkový čas 4 minut

Recept:

  • 400 ml mléka (živočišné nebo rostlinný nápoj )
  • 6 lžic pohankové krupice
  • karob, kakao nebo kousky čokolády (nemusí být)
  • máslo (živočišné nebo rostlinné)
  • ovoce (dle vlastního výběru)
  • med nebo javorový sirup (podle chuti)

Postup:

  1. Do menšího hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu.

  2. Metličkou pomalu vmícháme krupici a za stálého míchání vaříme cca 1 minutu, dokud kaše nezhoustne.

  3. Hotovu kaši nalijeme do talířů (dvě porce) a ozdobíme, případně dosladíme podle chuti.

Tisk