Rýže Arborio plná barev
Rýže Arborio je kulatá , má lepivou konzistenci a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí . Tak jsem toho využila a doslova jsem toto jídlo nacpala vším, co jsme měli doma. Pokud tedy budete mít doma něco jiného, upravujte a hrajte si. Jako pejsek s kočičkou. 🙂 Určitě zkuste tento Arborio poklad i na vašem talíři. Tato rýže je vhodná především při přípravě zeleninového či masového rizota.
RECEPT
Ingredience:
- bio rýže Arborio
- spařený čerstvý (mražený) bio špenát
- trocha sušených bio rajčat
- bio sezamový olej
- bio sterilovaná kukuřice, cizrna (mohou být klidně vařené)
- sušené lahůdkové droždí
- sušený vývar Würzl
- stroužek bio česneku
- smetana
- čerstvý kozí sýr
Ozdoba:
- bio mrkev (naškrábaná kiwi škrabkou na plátky)
- bio lístky salátu
POSTUP
1. Horkou vodou zalijeme sušená rajčata a necháme asi 30 minut odstát.
2. Mezitím si uvaříme rýži podle návodu.
3. Dále spaříme špenát, který si následně zjemníme smetanou, přidáme prolisovaný česnek.
4. Z rajčat vylijeme vodu a přimícháme je do špenátu. Na toto myslíme při dochucování špenátu, protože rajčata nám chuť špenátu hodně ovlivní. Podle toho přidáme Würzl.
5. Uvařenou rýži ochutíme, přimícháme kukuřici a cizrnu.
6. Připravenou rýži zalijeme sezamovým olejem a přidáme špenát. Posypeme na kostičky pokrájeným čerstvým kozím sýrem, zasypeme lahůdkovým droždím a dozdobíme.