dne

Rýže Arborio plná barev

Rýže Arborio je kulatá , má lepivou konzistenci a výborně absorbuje chutě ostatních ingrediencí . Tak jsem toho využila a doslova jsem toto jídlo nacpala vším, co jsme měli doma. Pokud tedy budete mít doma něco jiného, upravujte a hrajte si. Jako pejsek s kočičkou. 🙂 Určitě zkuste tento Arborio poklad i na vašem talíři. Tato rýže je vhodná především při přípravě zeleninového či masového rizota.

RECEPT

Ingredience:

  • bio rýže Arborio
  • spařený čerstvý (mražený) bio špenát
  • trocha sušených bio rajčat
  • bio sezamový olej
  • bio sterilovaná kukuřice, cizrna (mohou být klidně vařené)
  • sušené lahůdkové droždí
  • sušený vývar Würzl
  • stroužek bio česneku
  • smetana
  • čerstvý kozí sýr

Ozdoba: 

  • bio mrkev (naškrábaná kiwi škrabkou na plátky)
  • bio lístky salátu

POSTUP

1. Horkou vodou zalijeme sušená rajčata a necháme asi 30 minut odstát.

2. Mezitím si uvaříme rýži podle návodu.

3. Dále spaříme špenát, který si následně zjemníme smetanou, přidáme prolisovaný česnek.

4. Z rajčat vylijeme vodu a přimícháme je do špenátu. Na toto myslíme při dochucování špenátu, protože rajčata nám chuť špenátu hodně ovlivní. Podle toho přidáme Würzl.

5. Uvařenou rýži ochutíme, přimícháme kukuřici a cizrnu.

6. Připravenou rýži zalijeme sezamovým olejem a přidáme špenát.  Posypeme na kostičky pokrájeným čerstvým kozím sýrem, zasypeme lahůdkovým droždím a dozdobíme.