dne

Jednoduchý bezlepkový dort z pohankové mouky

Kdybych těsto vylila na plech, byl by to koláč, ale v kulaté formě je to dortík. Musím říct, že byl vážně moc dobrý a chuť pohankové mouky je jen pro opravdové fajnšmekry. 🙂 Dovedu si představit, že bych vynechala ze stravy lepek úplně. Dnes je na trhu tolik dobrých a zajímavých chutí a možností, jak si jídelníček upravit podle svého. A to je moc dobře.

RECEPT 

Ingredience na těsto:

  • 2 hrnky bio hladké pohankové mouky
  • přiměřeně bio třtinového cukru (dala jsem asi jen 2 PL)
  • cca 1/4 hrnku rozpuštěného  bioghíčka
  • 4 lžíčky bio prášku do pečiva (může být i více)
  • 2 PL  bio světlého karobu
  • jeden hrnek vody (mléka)
  • hrst bio rozinek

Ingredience na náplň:

  • bio pudink (použila jsem vanilkový)
  • bio mléko (např. bio ovčí)
  • tučný bio tvaroh
  • bio rýžový sirup
  • čerstvé či mražené ovoce, které necháme rozmrznout (měla jsem mražené bio maliny a borůvky trhané na horách a zahradě)
  • trocha bio kokosu a bio pekanové ořechy na ozdobu (nemusí být)

Postup:

1. Všechny suroviny na těsto dobře umícháme. Následně ho přemístíme do dortové formy. Jelikož je v těstě ghí, tak jsem už nevymazávala formu, ale dala pečící papír.

2. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.

3. Na náplň si uvaříme pudink, který necháme zchladnout. Následně vmícháme tvaroh, vše dosladíme rýžovým sirupem a vyšleháme na krém.

4. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Spodní část namažeme větší polovinou krému a poklademe ovocem (borůvkami) a přiklopíme. Zbylým krémem potřeme vrch dortu. Dáme ovoce (maliny), pekanové ořechy a zasypeme trochou strouhaného bio kokosu. Hotovo!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.