dne

Lehký bramborový salát s fetou

Tento bramborový salát není složitý a můžete ho připravovat po celý rok. Je výborný, lehký a tolik nepodobný české klasice. Z tohoto salátu dobře doplníte vitamín C (citronová šťáva), získáte skvělé proteiny z římského hrachu (cizrny) a kvalitní olivový olej vám doslova prodlouží život.

Vyzkoušejte nové chutě a připravte si salát, který výborně poslouží jako oběd či večeře.

Lehký bramborový salát s fetou
Lehký bramborový salát s fetou

Čas na přípravu 10 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 35 minut

Recept:

  • cca 1 kg brambor
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 -1 ks citrón (jen šťáva a množství podle chuti)
  • cca 150 g cizrny (vařené nebo v nálevu)
  • cca 3 lžičky bazalkového pesta (nebo bazalka a nejlépe čerstvá)
  • 1-2 lžičky dijonské hořčice
  • sýr feta
  • olivový olej
  • sůl (v případě potřeby)
  • pažitka nebo petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme (rané brambory necháme se slupkou). Překrájíme na menší kousky a dáme do mísy.

  2. K bramborám přidáme šťávu z citrónu, nakrájenou cibuli a cizrnu. Dále ochutíme hořčicí, zakápneme olejem, osolíme (počítáme se slaností sýra) a promícháme.

  3. Závěrem posypeme pokrájenou pažitkou, rozdrobenou či nakrájenou fetou a opatrně promícháme. Navrch dáme pár lžiček bazalkového pesta a ihned (teplé) podáváme.

Tisk