Lehký bramborový salát s fetou
Tento bramborový salát není složitý a můžete ho připravovat po celý rok. Je výborný, lehký a tolik nepodobný české klasice. Z tohoto salátu dobře doplníte vitamín C (citronová šťáva), získáte skvělé proteiny z římského hrachu (cizrny) a kvalitní olivový olej vám doslova prodlouží život.
Vyzkoušejte nové chutě a připravte si salát, který výborně poslouží jako oběd či večeře.
Recept:
- cca 1 kg brambor
- 1 ks červené cibule
- 1/2 -1 ks citrón (jen šťáva a množství podle chuti)
- cca 150 g cizrny (vařené nebo v nálevu)
- cca 3 lžičky bazalkového pesta (nebo bazalka a nejlépe čerstvá)
- 1-2 lžičky dijonské hořčice
- sýr feta
- olivový olej
- sůl (v případě potřeby)
- pažitka nebo petrželka (na ozdobu)
Postup:
-
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme (rané brambory necháme se slupkou). Překrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
-
K bramborám přidáme šťávu z citrónu, nakrájenou cibuli a cizrnu. Dále ochutíme hořčicí, zakápneme olejem, osolíme (počítáme se slaností sýra) a promícháme.
-
Závěrem posypeme pokrájenou pažitkou, rozdrobenou či nakrájenou fetou a opatrně promícháme. Navrch dáme pár lžiček bazalkového pesta a ihned (teplé) podáváme.