dne

Kuřecí stehna na cibuli a rajčatech s párkem

Cibule, rajčata a párek (nebo klobása) je sázka na jistotu. Jsou to ingredience, které dodají stehnům skvělou chuť i bez bylinek. Když zvýšíme množství, tak lze takto připravit i celé kuře. Recept je velmi flexibilní. Můžeme totiž dosáhnout pikantní až pálivé chuti, jež dávají přednost obzvláště pánové. Nicméně, když "nepálí", tak velmi chutná i dětem.

Stehna můžeme doplnit jakoukoli vhodnou přílohou.

Kuřecí stehna na cibuli a rajčatech s párkem
Kuřecí stehna na cibuli a rajčatech s párkem

Čas na přípravu 10 minut
Čas vaření 1 hodina 20 minut
Celkový čas 1 hodina 30 minut

Recept:

  • 2 ks kuřecích stehen (bio nebo farmářské)
  • 10-12 ks cherry rajčátek
  • 2 ks velké cibule
  • 2 ks párků dle výběru (bio nebo od farmáře)
  • 2 stroužky česneku (nemusí být)
  • sůl (himalájská nebo mořská)

Postup:

  1. Oloupané cibule nakrájíme na větší kusy a vložíme do pekáče, přidáme také nakrájené párky a případně i oloupaný česnek.

  2. Kuřecí stehna opláchneme studenou vodou a osušíme. Stehna z obou stran dobře osolíme a položíme je do pekáče na cibuli a párky.

  3. Podlijeme trochou vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení hlídáme a vodu (horkou) v případě potřeby doplňujeme, aby kolem stehen vznikla šťáva a stehna se nespálila.

  4. Pečeme přikryté na cca 200 °C zhruba hodinu. Poté přidáme rajčata a bez pokličky ještě dozlatova dopékáme zhruba 20 minut, aby se udělala křupavá kůrčička.

TIP: Pokud chceme lehce pikantní stehna, tak použijeme více kořeněné párky. V dalším pálivějším levelu přisypeme trochu chilli či pepře.

Tisk