Cibule, rajčata a párek (nebo klobása) je sázka na jistotu. Jsou to ingredience, které dodají stehnům skvělou chuť i bez bylinek. Když zvýšíme množství, tak lze takto připravit i celé kuře. Recept je velmi flexibilní. Můžeme totiž dosáhnout pikantní až pálivé chuti, jež dávají přednost obzvláště pánové. Nicméně, když "nepálí", tak velmi chutná i dětem.
Stehna můžeme doplnit jakoukoli vhodnou přílohou.
Oloupané cibule nakrájíme na větší kusy a vložíme do pekáče, přidáme také nakrájené párky a případně i oloupaný česnek.
Kuřecí stehna opláchneme studenou vodou a osušíme. Stehna z obou stran dobře osolíme a položíme je do pekáče na cibuli a párky.
Podlijeme trochou vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení hlídáme a vodu (horkou) v případě potřeby doplňujeme, aby kolem stehen vznikla šťáva a stehna se nespálila.
Pečeme přikryté na cca 200 °C zhruba hodinu. Poté přidáme rajčata a bez pokličky ještě dozlatova dopékáme zhruba 20 minut, aby se udělala křupavá kůrčička.