dne

Kuřecí prsa se zázvorem

Kvalitní kuřecí prsa s vůní zázvoru a trochou kurkumy. Taková rychlá čína, která je brzy na talíři. Kousky kuřecího jsou připravené na pánvi, což hravě zvládne i začátečník. Chuť čerstvého zázvoru je naprosto famózní. Pokud použijete sojovou omáčku Tamari a kuřecí doplníte rýží, tak máte bezlepkové jídlo jako z praku. 😉

Kuřecí prsa se zázvorem
Kuřecí prsa se zázvorem doplněná pórkovými výhonky a sezamovým semínkem

Čas na přípravu 5 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 35 minut

Recept:

  • cca 400 g kuřecích prsou bez kůže (v bio kvalitě nebo od farmáře)
  • olivový olej (dle potřeby)
  • pórek nebo cibule
  • 1 -2 ks červené papriky (větší)
  • 6 ks cherry rajčat
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného na jemno)
  • 2 lžičky sojové omáčky (Tamari)
  • ½ lžičky kurkumy (sušené nebo čerstvé)

Postup:

  1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky či nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pórek nebo cibuli. Až zesklovatí, tak shrneme ke straně (nebo přesuneme jinam) a osmahneme na pánvi ještě maso. Dbáme na to, aby se osmahlo ze všech stran a zatáhlo se (pozor, aby se kousky nepřekrývaly). Po té snížíme plamen, maso lehce osolíme, přidáme nakrájenou papriku, sojovou omáčku (případně malinko vroucí vody) a pánev přikryjeme pokličkou. Maso dusíme a pokud se v průběhu času tvoří málo šťávy, tak maso podlijeme ještě vodou, aby se nepřipalovalo.

  3. Dusíme zhruba půl hodiny, podle velikosti kousků masa. Asi deset minut před koncem maso dochutíme, přidáme zázvor, kurkumu a přepůlená rajčata.

  4. Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou.

Tisk