Kuřecí prsa se zázvorem
Kvalitní kuřecí prsa s vůní zázvoru a trochou kurkumy. Taková rychlá čína, která je brzy na talíři. Kousky kuřecího jsou připravené na pánvi, což hravě zvládne i začátečník. Chuť čerstvého zázvoru je naprosto famózní. Pokud použijete sojovou omáčku Tamari a kuřecí doplníte rýží, tak máte bezlepkové jídlo jako z praku. 😉
Recept:
- cca 400 g kuřecích prsou bez kůže (v bio kvalitě nebo od farmáře)
- olivový olej (dle potřeby)
- pórek nebo cibule
- 1 -2 ks červené papriky (větší)
- 6 ks cherry rajčat
- 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného na jemno)
- 2 lžičky sojové omáčky (Tamari)
- ½ lžičky kurkumy (sušené nebo čerstvé)
Postup:
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky či nudličky.
-
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pórek nebo cibuli. Až zesklovatí, tak shrneme ke straně (nebo přesuneme jinam) a osmahneme na pánvi ještě maso. Dbáme na to, aby se osmahlo ze všech stran a zatáhlo se (pozor, aby se kousky nepřekrývaly). Po té snížíme plamen, maso lehce osolíme, přidáme nakrájenou papriku, sojovou omáčku (případně malinko vroucí vody) a pánev přikryjeme pokličkou. Maso dusíme a pokud se v průběhu času tvoří málo šťávy, tak maso podlijeme ještě vodou, aby se nepřipalovalo.
-
Dusíme zhruba půl hodiny, podle velikosti kousků masa. Asi deset minut před koncem maso dochutíme, přidáme zázvor, kurkumu a přepůlená rajčata.
-
Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou.