dne

Rychlá domácí pizza

Že jste ještě nezkoušeli pizzu z tvarohu? Bojíte se, že nebude k jídlu? Nebojte, bude opravdu skvělá. Navíc doba Vašeho pobytu v kuchyni bude minimální, což určitě oceníte. Recept ze špaldové mouky (pšenice) se více blíží originálu, ale zkusila jsem špaldu nahradit jemnými vločkami. Chuť samozřejmě jiná, ale jde to také dobře. Vytvořte si tu svoji. Dejte na ni své oblíbené ingredience a pochutnejte si.

U této fotky je na pozadí vidět pizza vločková (s Nori řasou).
U této fotky je na pozadí vidět pizza vločková (s Nori řasou).

Čas na přípravu 10 minut
Celkový čas 25 minut

Recept:

Ingredience na těsto:

  • 100 g měkkého tvarohu
  • 30 g hladké špaldové (pšeničné) mouky (celozrnná nebo bílá)
  • 1 ks vajíčko (od šťastných slepiček)
  • špetka himalájské soli (nebo mořské)
  • olej (olivový)

Ingredience na náplň:

  • rajčatový základ (protlak, passata, sugo….)
  • rajčata, cibuli, kukuřici, olivy, sýr apod. (případně šunku, kousky kuřecího masa, tuňák…)
  • koření (bazalka apod.)

Postup:

  1. Smícháme jednoduše tvaroh, mouku, vejce a špetku soli. Těsto chceme trochu lepkavé a hutnější. Po dobrém promíchání těsto rozprostřeme na plech (s pečícím papírem). V případě potřeby si pomůžeme rukama namočenýma v olivovém oleji (nebo válečkem) a snažíme se, aby těsto bylo tenčí.

  2. Těsto si předpečeme na 180 °C cca 10 minut. Musí trochu zezlátnout. Doporučuji tento krok nevynechávat. Jinak se těsto zbytečně rozmočí a výsledek nebude stát za to. Čas využijeme na přípravu ingrediencí navrch pizzy.

  3. Předpečenou pizzu potřeme rajčatovým základem. Naskládáme všechny ingredience, které máme (rádi), zasypeme sýrem a dáme ji péci ještě na dalších cca 15 minut. Hotovo!

Tisk