Pečené bramboráčky
Bramboráky jsou ve své klasické podobě moc dobré, ale pro někoho mohou být dost těžké. V závislosti na použitých tucích a způsobu úpravy. Tyto bramboráčky jsou pečené v troubě na pečícím papíře (pro ty, kteří nesnášejí smažené) a jsou smíchané s trochou mrkve. Pokud vám smažené nevadí, klidně je usmažte na pánvi. S kusem přepuštěného másla, které se nepřepaluje a neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu.
RECEPT
Ingredience:
- sáček bio brambor (1,5 kg)
- dvě bio mrkve (můžeme vynechat) nepřeháníme to s nimi, protože jsou sladké
- 2 domácí nebo bio vejce
- podle potřeby bio polohrubá mouka (používám špaldovou)
- bio sušená majoránka
- bio česnek (nejlépe čerstvý) tzv. co kdo snese 🙂
- bio přepuštěné máslo (ghí)
- himalájská sůl
1. Brambory a mrkev oloupeme a zároveň s česnekem většinu brambor nastrouháme na jemném struhadle. Pár brambor nastrouháme na hrubších slzách struhadla, aby nám vznikly střapaté bramboráčky.
2. V míse smícháme s vajíčky, majoránkou podle chuti a se solí. Je-li třeba můžeme zahustit trochou mouky.
3. Směs necháme asi 20 minut odstát.
4. V případě potřeby vodu z brambor slijeme. Pokud je těsto ještě řídké, přidáme malinko mouky.
5. Troubu předehřejeme max. na 200 °C a v průběhu trochu snížíme. Plech vyložíme pečícím papírem, tvoříme placky a pečeme dozlatova. Zhruba v polovině pečení otočíme.
6. Před koncem dáme na každý bramboráček kousek ghí, aby byl vláčný. (kdo chce, dá ho na začátku)