dne

Karbanátky s celerem a mrkví

Do karbanátků lze schovat spoustu ingrediencí a jsou "easy peasy". Stačí smíchat, uplácat v rukách něco jako placky a vložit je na pánev nebo do trouby.

Tyto karbanátky jsou z vloček (bezlepkových) a plné zeleniny. Je to opravdu hodnotné a chutné jídlo, obzvláště pro milovníky celeru a mrkve.

Karbanátky s celerem a mrkví
Karbanátky s celerem a mrkví

Čas na přípravu 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut

Recept:

  • 1 ks menšího celeru
  • 2 ks středně velké mrkve (celer, mrkev v poměru 3:2)
  • cca 100 g jemných vloček (dle potřeby)
  • 2 ks šťastných vajíček
  • cca 100 g sýra např. parmazán, eidam (lze vynechat)
  • sůl himalájská nebo mořská (dle potřeby)
  • olivový olej (dezodorizovaný snese vyšší teplotu)

Postup:

  1. Celer a mrkev očistíme a důkladně omyjeme. Poté je nastrouháme najemno, případně půl na půl tj. půl zeleniny najemno a půl nahrubo.

  2. Nastrouhanou zeleninu dáme do větší misky, přidáme rozklepnutá vajíčka, sýr a ovesné vločky. (Vločky přidáváme postupně tak, aby nám z ingrediencí vznikla soudržná směs).

  3. Vše podle potřeby dochutíme, vytvarujeme karbanátky a opékáme dozlatova na pánvi nebo pečeme v troubě (na pečícím papíře) při cca 175 °C.

  4. Podáváme nejlépe s bramborem (vařeným nebo pečeným), bramborovou kaší nebo pečivem. Výborné jsou do vegetariánského hamburgeru.

Tisk