Karbanátky s celerem a mrkví
Do karbanátků lze schovat spoustu ingrediencí a jsou "easy peasy". Stačí smíchat, uplácat v rukách něco jako placky a vložit je na pánev nebo do trouby.
Tyto karbanátky jsou z vloček (bezlepkových) a plné zeleniny. Je to opravdu hodnotné a chutné jídlo, obzvláště pro milovníky celeru a mrkve.
Recept:
- 1 ks menšího celeru
- 2 ks středně velké mrkve (celer, mrkev v poměru 3:2)
- cca 100 g jemných vloček (dle potřeby)
- 2 ks šťastných vajíček
- cca 100 g sýra např. parmazán, eidam (lze vynechat)
- sůl himalájská nebo mořská (dle potřeby)
- olivový olej (dezodorizovaný snese vyšší teplotu)
Postup:
-
Celer a mrkev očistíme a důkladně omyjeme. Poté je nastrouháme najemno, případně půl na půl tj. půl zeleniny najemno a půl nahrubo.
-
Nastrouhanou zeleninu dáme do větší misky, přidáme rozklepnutá vajíčka, sýr a ovesné vločky. (Vločky přidáváme postupně tak, aby nám z ingrediencí vznikla soudržná směs).
-
Vše podle potřeby dochutíme, vytvarujeme karbanátky a opékáme dozlatova na pánvi nebo pečeme v troubě (na pečícím papíře) při cca 175 °C.
-
Podáváme nejlépe s bramborem (vařeným nebo pečeným), bramborovou kaší nebo pečivem. Výborné jsou do vegetariánského hamburgeru.