dne

Pikantní kuřecí medailonky se zázvorem

Kuřecí medailonky, které vznikly z toho, co dům dal. Takže experimentujte, ať vás příprava baví a jídlo chutná. Jen podotýkám, že základem jsou samozřejmě kvalitní kuřecí prsa.

Vznikne bleskové jídlo, které bude chutnat. Navíc strávníci budou nadšeni nejen chutí, ale také proto, že budou mít spokojená bříška. A to i kvůli zázvoru, který urychluje trávení.

Pikantní kuřecí medailonky se zázvorem
Pikantní kuřecí medailonky se zázvorem doplněné lístky lichořeřišnice

Čas na přípravu 5 minut

Recept:

  • cca 750 g kuřecích prsou (v bio kvalitě nebo farmářská)
  • 3 ks středně velkých pórků
  • 8 ks cherry rajčátek
  • sůl (himalájská nebo mořská)
  • 1-2 lžičky sušeného zázvoru (nebo čerstvého)
  • pepř (dle chuti)
  • olivový olej

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na malé plátky řízků (medailonky) a osolíme.

  2. V pánvi orestujeme na oleji pokrájený pórek, poté přidáme kuřecí medailonky a restujeme společně, až se maso ze všech stran zatáhne.

  3. Podlijeme trochou horké (vroucí) vody, aby se do konce stihla téměř vyvařit a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi 10 až 15 minut.

  4. Po uplynutí času přidáme rajčátka, zázvor a pepř podle chuti.

  5. Dusíme ještě cca 10 minut do úplného změknutí masa i rajčátek a propojení všech ingrediencí.

  6. Podáváme např. s rýží Basmati ochucenou sójovou omáčkou Tamari, pokapanou avokádovým olejem.

  7. TIP:

    Pro pikantnější chuť lze použít také trochu chilli a nebo dodat ještě další chuť v podobě houby Shiitake. Ráda používám sušené a pomleté na prášek, který přidám ke konci varu.

Tisk