Vítám Vás na mém blogu.
Proč má blog název Dobré bio?
Jednoduše proto, že vnímám bio jako dobré. Certifikát je pro mě (hlavně u potravin) skvělým vodítkem kvality. Bio potraviny jsou totiž nejvíce kontrolované a tudíž nejbezpečnější. A co miluji? Že mě certifikát ubezpečí i o tom, že vše probíhá s ohledem na životní prostředí. Nicméně i bez bio certifikátu lze dostat kvalitní produkty. Třeba od prověřených farmářů, z vlastní zahrádky apod. A jak se říká v jednom českém filmu: „…to už holt chce fištróna “ 😉 a naši důvěru.
Jak to u mě začalo?
Už začátkem devadesátek jsem pracovala jako vedoucí v jedné pražské firmě se zdravou výživou a přírodní kosmetikou. V té době však málokdo věděl (včetně mě, než jsem se rozkoukala), co je cizrna, nebo na co jsou dobré mořské řasy. Také jsem tam doslova přičichla k úžasné přírodní kosmetice. Praktické zkušenosti však přišly až v mé vlastní kuchyni a samozřejmě, když se mi narodily děti.
Kdo tedy NEjsem? 😉
Výživový specialista, ačkoliv mě manžel za něj považuje. Při přípravě jídla většinou důvěřuji své kreativitě a intuici. Hodně se mi libí myšlenka, že kuchařem se člověk stává zkušenostmi a ne tím, že umí uvařit podle receptu. Mám nejraději vaření tzv. co dům dal.
Co chci blogem předat?
Že hodnotné jídlo nemusí být složité, ani zbytečně drahé. Stojí především na kvalitních vstupních surovinách. Skvěle chutná, je výživnější a tělo z něj získává více benefitů. Dále, že kvalitní přírodní kosmetika je skvělá volba, která nezatěžuje přírodu ani lidské zdraví.
Samozřejmě, že i ve výživě a kosmetice módní trendy přicházejí a odcházejí, ale kvalita vždy zůstává.
Přeji všem radost, nadšení, ale také odvahu k případné změně v životě.
Vaše Nikol