Tento recept je velmi jednoduchý, veganský a nemá snad nic společného s českou kuchyní. Chuť celého jídla je slano- sladko (batáty)- kyselo (citrón)- pálivá (koření). Uf. :-) Tyto chutě je potřeba vyvážit, aby bylo jídlo opravdu dobré.
Recept jsem našla na zahraničním portále a trochu přizpůsobila českým možnostem. Výsledek je opravdu zajímavý a neotřelý. Taková exotika, když člověk zrovna nikam nevycestuje. Nové chutě a vůně vás třeba příjemně překvapí. A nejen to. Výživová hodnota tohoto jídla je také báječná.
V pánvi na kokosovém oleji osmahneme cibuli nebo pórek. Přidáme česnek, zázvor, rajčatový protlak, kurkumu a další koření.
Po pár zamíchání jen rozvoníme koření a přendáme do hrnce nebo rendlíku s pokličkou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Po té vmícháme kokosové mléko a přidáme omyté, oloupané a na kostičky pokrájené batáty.
Červenou čočku propláchneme a přidáme ji do hrnce také. Celou směs dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 20 minut.
Na závěr vložíme do hrnce omytý špenát (nemícháme), přiklopíme a necháme ho jen zredukovat max. 5 minut.
Hotovou směs podle chuti dokyselíme kůrou a šťávou z citrónu, případně dosolíme.