Go Back
Tisk

Tempeh bezmasá směs

Tato bezmasá směs se výborně hodí k rýži, těstovinám, výborná je také s bramborem, kuskusem, quinoou, na topinky...Stačí, asi chápete, ať si nepřipadám jak Bubba z Forresta Gampa, který mluvil o krevetách. :-)

Směs je velmi rychle hotová (podle svého času vyberte i přílohu) a v ničem si nezadá s tou masovou. Tempeh (uzený) vám nemusí nutně chutnat bez úpravy a samotný, nicméně po ochutnání této směsi na něj určitě změníte názor.

Čas na přípravu 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut

Ingrediance

  • 1 ks menší červené cibule
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 ks vetší mrkve
  • 1 balení uzeného tempehu
  • cca 350 ml rajčatové passaty
  • 1 lžička soli se zeleninou nebo jen sůl na případné dochucení
  • 1 lžička bazalky nebo oregana sušené nebo čerstvé
  • 1 lžička sušené uzené papriky můžeme nahradit sladkou
  • česnek sušený nebo čerstvý dle chuti

Postup

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na oleji.

  2. Přisypeme uzenou papriku, dobře promícháme a přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Chvilku (cca minutu) vše mícháme, aby se chutě propojily.

  3. Pomalu vmícháme passatu, nahrubo nastrouhaný tempeh a koření. Vše necháme jen krátce povařit (cca 3-5 minut). Podle potřeby dochutíme hotovou směs solí a česnekem.

  4. Na talíři ozdobíme pažitkou a sezamovým semínkem. Dobrou chuť.

  5. TIP:

    Směs můžeme zasypat nastrouhaným sýrem dle preferencí.

Poznámka k receptu

Tempeh bezmasá směs
Na fotce tempeh směs s bramborovou kaší