Tato bezmasá směs se výborně hodí k rýži, těstovinám, výborná je také s bramborem, kuskusem, quinoou, na topinky...Stačí, asi chápete, ať si nepřipadám jak Bubba z Forresta Gampa, který mluvil o krevetách. :-)
Směs je velmi rychle hotová (podle svého času vyberte i přílohu) a v ničem si nezadá s tou masovou. Tempeh (uzený) vám nemusí nutně chutnat bez úpravy a samotný, nicméně po ochutnání této směsi na něj určitě změníte názor.
Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na oleji.
Přisypeme uzenou papriku, dobře promícháme a přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Chvilku (cca minutu) vše mícháme, aby se chutě propojily.
Pomalu vmícháme passatu, nahrubo nastrouhaný tempeh a koření. Vše necháme jen krátce povařit (cca 3-5 minut). Podle potřeby dochutíme hotovou směs solí a česnekem.
Na talíři ozdobíme pažitkou a sezamovým semínkem. Dobrou chuť.
TIP:
Směs můžeme zasypat nastrouhaným sýrem dle preferencí.