Tisk

Jednoduché quacamole

Studený pokrm, kde hlavní roli hraje avokádo. Výborný je i ten základní (avokádo, citrón nebo limetka, sůl). Mimochodem, takto upravené avokádo jsem jedla již v roce 1988 v tehdejším západním Německu netušíc, že je to guacamole. Tam jsem vlastně avokádo a kiwi viděla a jedla úplně poprvé. V tehdejším Československu jsme žasli nad banány, pomeranči a grepy. 
Pro milovníky avokáda je guacamole nebe v hubě. My ho máme rádi k pečeným bramborám nebo na topinky z kváskového chleba. Nejčastěji guacamole uvidíte v kombinaci s kukuřičnými tortillovými chipsy. 

Celkový čas 10 minut

Ingrediance

  • 2 ks avokáda
  • 1-2 ks rajčat podle velikosti
  • šťáva z citrónu podle chuti
  • himalájská sůl podle chuti
  • 1 stroužek česneku zde jsem použila sušený
  • 1/2 ks menší cibule lze použít také sušenou

Postup

  1. Avokádo opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme, dáme do mísky a rozmačkáme vidličkou.

  2. Rajčata rozkrájíme na kostičky a přidáme k avokádu. Zakápneme citrónovou šťávou, dochutíme solí, přidáme cibuli a česnek. Dobře promícháme.
    Kdo chce, přidá špetičku chilli. 

Poznámka k receptu

Jednoduché guacamole
Jednoduché guacamole