Koření Garam Masala pochází z Indie. Je to hodně provoněná směs koření (římský kmín, hřebíček, kardamom, koriandr, skořice, pepř černý, bobkový list), která v mnoha případech nahrazuje kari. Doporučuji vyzkoušet. Avšak opatrně, protože se jedná o dost pálivé koření.
Tento recept jsem jednoduše poskládala ze surovin, které jsem našla doma. Nejde tedy o žádné tradiční indické jídlo. Využila jsem pouze toho, že koření Garam Masala lze použít při přípravě zeleniny, čočky, cizrny a rýže, a že jsme doma měli i kokosové mléko. Inspirujte se a uvařte si jídlo podle vašich chutí.
Hrášek dáme společně se zeleninou do hrnce, přidáme máslo, trochu vody, sůl a pod pokličkou chvilinku dusíme.
Když zelenina změkne, přilijeme kokosové mléko, přidáme prolisovaný česnek, koření Garam Masala (nevaříme dlouho) a podle potřeby zahustíme kukuřičnou moukou, která se nemusí vařit. Mouku jen rozpustíme ve studené vodě, vmícháme k zelenině, přivedeme k varu a hotovo. Jestli budete mít stále málo chutí, přidejte i trochu kurkumy.
Podáváme nejlépe s rýží.