Ano, ano, ovesná kaše může být nejlepší ranní nastartování. Jemné ovesné vločky se nemusí vařit. Jsou přitom zdravým základem kaše, kterou můžeme obohatit o další výborné ingredience. Objevování nových chutí je jedna z nejkrásnějších činností pro milovníky dobrého jídla. Pokud si tedy doplníme vločky o různá semínka, oříšky, ovoce a třeba i amasaké, dostaneme se na vyšší level. Miluji přípravu této kaše, protože je jednoduchá a můžu se při ní opravdu vyblbnout. :-)
Vločky, semínka, rozinky a sušené ovoce zalijeme vroucí vodou. Lněné semínko můžeme také rozemlet a získat s něj ještě více prospěšných látek. Ale pozor na mleté, rychleji oxiduje.
Necháme namočené minimálně 20 minut (30 minut je ideál) a přiklopené talířkem.
Kaši doladíme čerstvým ovocem dle sezóny, jogurtem, kokosem, karobem nebo kvalitním kakaem. Pokud nám nestačí přirozená sladkost můžeme klidně ještě dosladit medem nebo kvalitními sirupy (datlový, rýžový... ), a nebo použít výborné amasaké.