Go Back
Tisk

Ovesná kaše

Ano, ano, ovesná kaše může být nejlepší ranní nastartování. Jemné ovesné vločky se nemusí vařit. Jsou přitom zdravým základem kaše, kterou můžeme obohatit o další výborné ingredience.  Objevování nových chutí je jedna z nejkrásnějších činností pro milovníky dobrého jídla. Pokud si tedy doplníme vločky o různá semínka, oříšky, ovoce a třeba i amasaké, dostaneme se na vyšší level. Miluji přípravu této kaše, protože je jednoduchá a můžu se při ní opravdu vyblbnout. :-)

Ingrediance

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček klasických nebo bezlepkových
  • semínka (dýňová, slunečnicová, konopná, lněná nebo chia...)
  • sušené rozinky
  • sušené datle, fíky atp.
  • oříšky nebo ořechové máslo
  • amasaké nemusí být
  • dostatek vroucí vody

Postup

  1. Vločky, semínka, rozinky a sušené ovoce zalijeme vroucí vodou. Lněné semínko můžeme také rozemlet a získat s něj ještě více prospěšných látek.  Ale pozor na mleté, rychleji oxiduje. 

  2. Necháme namočené minimálně 20 minut (30 minut je ideál) a přiklopené talířkem.

  3. Kaši doladíme čerstvým ovocem dle sezóny, jogurtem, kokosem, karobem nebo kvalitním kakaem. Pokud nám nestačí přirozená sladkost můžeme klidně ještě dosladit medem nebo kvalitními sirupy (datlový, rýžový... ), a nebo použít výborné amasaké.

Poznámka k receptu

Ovesná kaše
Ovesná kaše