Opět snadná polévka, která v žádném případě nepřipomíná tu ze školní jídelny. Je uvařená z loupaného půleného hrachu, který není potřeba předem namáčet a díky tomu budete mít polévku rychle na stole. Hrachová polévka plná bílkovin Vám bude nejen chutnat, ale s trochou fantazie může i dobře vypadat.
Množství vody berte orientačně, protože každý má rád jinou hustotu polévky a hrachová polévka má navíc tendenci po dovaření houstnout. Vody se tedy nebojte.
Jestliže na vás bude 500 g (1 balení) hrachu hodně, tak dejte všeho poloviční dávku. ;-)
Balení suchého hrachu propláchneme a v hrnci zalijeme vodou. Zhruba 10 minut před dovařením hrachu vložíme do hrnce kostky bujónu, aby se rozpustily a přidáme promnutou majoránku. Doba varu tohoto hrachu je cca 35-40 minut.
Když je hrách uvařený, tak celou polévku dobře rozmixujeme (tyč. mixérem).
Dochutíme česnekem, pepřem a případně solí, přidáme kvalitní olej nebo máslo. Dobrou chuť.
TIP:
Pro chuť nebo když polévku přesolíme, tak je možné do polévky přidat i smetanu (rostlinnou nebo živočišnou).