Obzvláště vypečené rohlíčky dnes budou... :-)
Tyto tvarohové rohlíky jsou u nás velmi oblíbené. Nejvíce je oceňuji pro rychlou a snadnou přípravu, kterou zvládne každý a ostatní oceňují výslednou chuť. Dělávám je opravdu často a neustále je vypilovávám. Zkusila jsem je i s olivami. Mimochodem, rohlíky vyfocené na plechu nejsou tolik celozrnné a jsou tedy více nadýchané, což je dobře vidět na jejich zlomu. Neváhejte a připravte si je také, určitě stojí za vyzkoušení.
Postupujeme úplně jednoduše smícháním všech ingrediencí, které zpracujeme ve vláčné těsto.
Těsto rozdělíme na čtyři části. Každou část vyválíme do tvaru kruhu (pizzy) a rozkrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník srolujeme od delší strany, kterou můžeme (nemusíme) uprostřed ještě cca 1 cm naříznout.
Rohlíky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme ještě dle chuti posypat navrch hrubou solí, kmínem, chilli nebo sezamovým semínkem.
V předehřáté troubě pečeme rohlíčky na cca 175 °C stupňů asi 25 minut. Celozrnné pečivo vždy o trochu déle.