Go Back
Tisk

Špaldové nekynuté rohlíky

Obzvláště vypečené rohlíčky dnes budou... :-)

Tyto tvarohové rohlíky jsou u nás velmi oblíbené. Nejvíce je oceňuji pro rychlou a snadnou přípravu, kterou zvládne každý a ostatní oceňují výslednou chuť. Dělávám je opravdu často a neustále je vypilovávám. Zkusila jsem je i s olivami. Mimochodem, rohlíky vyfocené na plechu nejsou tolik celozrnné a jsou tedy více nadýchané, což je dobře vidět na jejich zlomu. Neváhejte a připravte si je také, určitě stojí za vyzkoušení.

Celkový čas 40 minut

Ingrediance

  • 500 g špaldové mouky nebo podle zásob namíchat např. 300 g polohrubé a 200 g špaldové apod.
  • 250 g tvaroh nejlépe tučný, jedna vanička
  • 150 ml oleje nejraději používám olivový
  • 125 ml mléka
  • 1 ČL soli zarovnaná čajová lžička nebo i méně
  • 1 ks prášek do pečiva neboli vinný kámen
  • lněné semínko nebo dýňové, slunečnicové dle preferencí
  • 1 ks vajíčko na potření od šťastné slepičky

Postup

  1. Postupujeme úplně jednoduše smícháním všech ingrediencí, které zpracujeme ve vláčné těsto.

  2. Těsto rozdělíme na čtyři části. Každou část vyválíme do tvaru kruhu (pizzy) a rozkrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník srolujeme od delší strany, kterou můžeme (nemusíme) uprostřed ještě cca 1 cm naříznout.

  3. Rohlíky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme ještě dle chuti posypat navrch hrubou solí, kmínem, chilli nebo sezamovým semínkem.

  4. V předehřáté troubě pečeme rohlíčky na cca 175 °C stupňů asi 25 minut. Celozrnné pečivo vždy o trochu déle.

Poznámka k receptu

Špaldové rohlíky nekynuté
Špaldové rohlíky nekynuté