Na vývar vybíráme vždy kvalitní kuře. Skvělý je skelet, avšak daleko lepší jsou kvalitní kuřecí křídla, kosti (hřbety) a droby (krky, žaludky, srdce a játra). Pokud použijeme do vývaru kuřecí křídla (chrupavky, kůže), docílíme vynikajícího vývaru s želatinou. Vývar bude mít také krásná oka, která budou na jeho povrchu. Množství (kostí, křídel a drobů) je cca 0,5 kg na 1 litr vody.
Vývar můžeme připravit klasicky na sporáku (minimálně 2 hodiny, ale klidně ho můžeme táhnout čili "nechat problublávat" až 6 hodin). Lze ho vařit i v pomalém hrnci a nebo v tlakovém, který umí rychlý vývar.
Tato polévka má menší výjimku a to tu, že zelenina je vařená zvlášť a jen na skus (al dente). Základní zelenina do každého kuřecího vývaru je cibule (pórek) a mrkev, ale výběr je na osobních preferencích. Do kuřecího vývaru je možné použít i koření (bobkový list, pepř...), ale není to nutné. Obzvláště, když máme dost chutí ze zeleniny.
Nejprve si připravíme kuřecí vývar podle našich preferencí.
Zeleninu si očistíme a nakrájíme menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí (na skus).
Nudle uvaříme podle návodu (cca 4 minuty).
K uvařené zelenině přilijeme kuřecí vývar. Do talíře přidáme hotové nudle a vývarem je zalijeme. Dobrou chuť.